Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet

Läs & prenumerera gratis på Morrhåret med inspiration och motivation för personlig utveckling.

Prenumerera gratis >> Sidmeny

Läs Morrhåret

Läs Morrhåret - gratis nättidning med inspiration och motivation för personlig utveckling. På denna sida finner du en översikt över alla nummer av Morrhåret som givits ut sedan starten i augusti 2003. Prenumerera Gratis i vänstermenyn eller längst ner!

Läs Morrhåret - gratis nättidning med inspiration och motivation för personlig utveckling Alla nummer av Morrhåret ligger på webbplatsen https://tommypa.se. När du klickar på ett nummer hamnar du där. Leta det du vill läsa genom att scrolla ner på denna sida där länkar till alla Morrhår finns... .. .

Läs senaste numret av Nättidningen Morrhåret: Hat och att hata - att lämna hatet och börja leva

Den 16 januari 2022 skickas Morrhåret Nr 113 ut. Hat och att hata - att lämna hatet och börja leva. Det finns en del hat på vår jord. Jag har sett hat på nära håll. Hatet brinner på många platser på vår jord. Hat kan vara skrämmande då det exploderar i otyglad vrede och ilska. Hat kan också skapa nödvändig förändring. Om du hatar något tillräckligt mycket gör du något åt det. Hur lämna hatet och börja leva?

Om hat och att hata - att lämna hatet och börja leva

Hat och att hata - att lämna hatet och börja leva är titeln på senaste morrhåret. Du är välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 112 den 13 jan 2022 - Att vara ensam - om ensamhet

Att vara ensam - om ensamhet. Känner du rädsla för att vara ensam? Ensamhet är ett mänskligt behov. Om vi inte får vara ensamma växer vi inte. Ensamhet gör att vi mognar och i ensamhet kan vi möta oss själva och vår sanna opåverkade längtan.
Nr 112: Läs om Att vara ensam - om ensamhet >>

Morrhåret™ - nr 111 den 6 jan 2022 - Om jämförelser - att sluta jämföra

Om jämförelser - att sluta jämföra. Hjärnan ser olika ting och jämför likt ett barn i sandlådan tingen i sanden. Utifrån detta jämförande kan utkomsten aldrig bli något bortom den lilla fattiga fyrkant där jämförandet sker. Då du jämför utan att se helheten kan det aldrig bli helt och sant.
Nr 111: Läs om jämförelser och att sluta jämföra >>

Morrhåret™ - nr 110 den 31 dec 2021 - Svartsjuka och kontrollbehov

Svartsjuka och kontrollbehov. Har du varit svartsjuk? Har du känt rädsla och kontrollbehov? Har du varit med någon som är svartsjuk, rädd och kontrollerande? Hur har det gått och hur går det? Svartsjuka tar död på kärleksrelationen.
Nr 110: Läs om svartsjuka och kontrollbehov >>

Morrhåret™ - nr 109 den 22 april 2017 - Göm känslor eller var i kärlekens längtan?

Det krävs mod och styrka att vara sårbar i kärlek. På kort sikt är det bedrägligt lätt att låsa in känslorna bakom lager av betong som skydd. Då du gömmer dig i din bunker ser du inte din längtan. Dina behov och din längtan hörs genom dina känslor. Rädslan och anpassningen finns uppe i din hjärna.
Nr 109: Läs om att gömma känslor eller vara i kärlekens längtan >>

Morrhåret™ - nr 108 den 10 juni 2016 - Är du vuxen och mogen?

Vad innebär det att vara mogen? Är vuxna mogna eller bara tråkiga? Måste det vara tråkigt att vara vuxen? Som vuxen har du ansvar och makt över ditt liv. Låter det tråkigt? Handlar det kanske om att mogna?
Nr 108: Läs om att vara vuxen och mogen >>

Morrhåret™ - nr 107 den 4 april 2016 - Förälskelse och personlig utveckling

Förälskelse & personlig utveckling. Förälskelse är som en berusning. Sedan kommer hjärnan ifatt och förälskelsen övergår i personlig utveckling eller i att du och din älskade går skilda vägar. Vågar du stå kvar i kärlek för att möta din rädsla med personlig utveckling som följd eller flyr du?
Nr 107: Läs om förälskelse och personlig utveckling >>

Morrhåret™ - nr 106 den 28 nov 2015 - Solen skiner alltid - om sann kärlek

Solen skiner alltid - om sann kärlek. Ovan molnen skiner alltid solen. Kärleken väntar alltid bortom rädslans moln liksom solens strålar kärleksfullt vidrör molnformationerna på himlen.
Nr 106: Solen skiner alltid - om sann kärlek. >>

Morrhåret™ - nr 105 den 25 okt 2015 - Sluta hata dina föräldrar och bli vuxen

Hatar du dina föräldrar? Vilka konsekvenser får detta hat? Bearbeta relationen med dina föräldrar, bli vuxen och öka din självkänsla. Hatet till dina föräldrar bor i dig och det är där det fräter sönder allt som syra. Sluta hata och skylla på dina föräldrar. Ta makten i ditt liv och vägra släppa den ifrån dig. Lämna hat, offerskap och var vuxen.
Nr 105: Läs om att sluta hata dina föräldrar och bli vuxen >>

Morrhåret™ - nr 104 den 1 okt 2015 - Taskig barndom? Är det barndomens fel?

Taskig barndom? Är det barndomens fel? Hade du en taskig barndom? Är det barndomens fel att du har problem i livet? Känner du någon annan som använder barndomen som en ursäkt för problem i livet? Att ha barndomen som ursäkt för tillkortokommanden gör dig svag och maktlös. Att ta ansvar ger personlig styrka, personlig utveckling, maktfullhet och frid inom dig.
Nr 104: Taskig barndom? Är det barndomens fel? >>

Morrhåret™ - nr 103 den 23 juni 2015 - Älska dig själv i självkänsla

Älska dig själv i självkänsla. Kan du ärligt säga att du älskar dig själv? Har du en god känsla för dig själv? Det är lätt att tala om självkänsla då tiderna är goda och allt går bra. Det är i motlut din självkänsla sätts på prov. Det kan vara en stor utmaning att verkligen älska sig själv. Våga stå kvar i det som är och lev i självkärlek.
Nr 103: Läs om att älska dig själv i självkänsla >>

"Vilka fantastiska tips du ger! Så insiktsfulla, inspirerande och bra förklarade. Det märks att de kommer från hjärtat. :) Tack!" - Jenny, studerande i sundsvall (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 102 den 4 juni 2015 - Ge och ta - om balans

Ge och ta är en fråga om balans. Det är ingen balans i att att du enbart ska "ta och ta". Det ger konsekvenser på jorden och för dig. Det är inte heller balanserat att du enbart ska "ge och ge". Det ger också negativa konsekvenser. Vad innebär det att leva i "ge och ta" och hur ser balansen ut i ditt liv?
Nr 102: Om att ge och ta för att få balans >>

Morrhåret™ - nr 101 den 23 april 2015 - Sluta anpassa dig i rädsla. Våga optimera ditt liv för kärlek istället!

Hur gör du för att sluta anpassa dig i rädsla till andras behov och andras sanning? Här resonerar jag kring hur du kan optimera livet för kärlek och hur du kan lyssna till din egen sanning och dina egna behov istället för att vara en liten rädd mus. Optimera ditt liv och gå från rädd mus till glad och kraftfull tiger i kärlek och kärleksfull anpassning.
Nr 101: Läs om att sluta anpassa dig i rädsla och att våga optimera ditt liv för kärlek istället >>

Morrhåret™ - nr 100 den 26 mars 2015 - Uppkopplad, stressad och sömnlös? Skapa närvaro genom gränser.

Hur ofta är du uppkopplad mot webben? Kan du känna dig stressad och sömnlös ibland? Har du till och med funderat på om du är utbränd? Att vara uppkopplad gränslöst fyller hjärnan med tankar och energi och det skapar stress, sömnlöshet och kanske utbrändhet inom dig. Hur kan du skapa gränser och närvaro för dig själv?
Nr 100: Uppkopplad, stressad och sömnlös? Skapa närvaro genom gränser. >>

Morrhåret™ - nr 99 den 12 mars 2015 - Vad är meningen med livet? Hur finna meningen med livet?

Hur finna meningen med livet? Det behövs mening för att det ska vara någon mening. Om du upplever att livet saknar mening kommer du att söka mening på alla sätt du kommer på. Brist på upplevelsen av mening skapar depression, tomhet och en stillastående blockering av de energier som kan skapa ditt liv i samklang med alltet. Mening skapar fokus, energi och liv.
Nr 99: Vad är meningen med livet? Hur finna meningen med livet? >>

Morrhåret™ - nr 98 den 28 jan 2015 - Lyssna på dig själv, lyssna på andra och lyssna på universum

Att verkligen lyssna är oerhört kraftfullt och det skapar rörelse och förändringar. Lyssna på dina känslor och lyssna på dina tankar. Lyssna på människorna runtomkring dig. Lyssna på naturen i fullständig närvaro. Lyssna, se, sniffa, känn och smaka på gatorna, trottoarerna, fåglarna, djuren och på universum som är ditt hem i en magisk helhet.
Nr 98: Lyssna på dig själv, lyssna på andra och lyssna på universum >>

Morrhåret™ - nr 97 den 14 jan 2015 - Våga ställa modiga och öppna frågor

Våga ställa modiga och öppna frågor. Frågan är intressantare än svaret eftersom svaren är produkter av fågor du ställt i det förflutna. Det kan också vara så att du lever ditt liv efter andras svar och samhällets paradigm. Min empiriska erfarenhet är att alla människor har svaren på sina frågor inom sig själva då de vågar ställa- och svara på öppna och modiga frågor i sanning.
Nr 97: Läs om att våga ställa modiga och öppna frågor >>

"Har kollat din sida och tycker den är jättebra, du har verkligen bjudit på dig själv och dina kunskaper. Starkt gjort i denna värld av snålhet och maktberoende." - Elisabeth, livsnjutare i Oxelösund (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 96 den 27 nov 2014 - Våga vara den du är och få det du vill ha

Våga vara den du är och få det du vill ha. Vågar du vara den du är? Vet du vem du är? Har du funderat på vad du vill ha ut av det här livet? Har du funderat på vem du vill vara och vad du vill ge ut? Då du är den du är blir du delaktig i en harmonisk helhet där allt har sin självklara plats. Ta plats.
Nr 96: Läs aom att våga vara den du är och få det du vill ha >>

Morrhåret™ - nr 95 den 7 okt 2014 - Vem är jag? Våga vara en del av helheten bortom separation och disharmoni.

Vem är jag? Våga vara en del av helheten bortom separation och disharmoni. Vem är jag? Den frågan är lika hisnande stor som att fråga sig hur stort universum är. Ändå agerar vi människor i separation och disharmoni mot helheten och den jord vi är beroende av. Vill du vara jordens cancer eller vill du vara en del av helheten?
Nr 95: Vem är jag? Våga vara en del av helheten bortom separation och disharmoni >>

Morrhåret™ - nr 94 den 2 okt 2014 - Att gå in i kokongen och att våga lämna kokongen för att pröva vingarna

Att gå in i kokongen och att våga lämna kokongen för att pröva vingarna. Brukar du sitta i din kokong? En kokong är nödvändig för att skydda det nya som ska födas. Om du bosätter dig i din kokong skapar du dock ett tråkigt förutsägbart liv. Livet levs utanför kokongen. Våga lämna din kokong och pröva vingarna istället.
Nr 94: Läs om att gå in i kokongen och att våga lämna kokongen för att pröva vingarna >>

Morrhåret™ - nr 93 den 16 juli 2014 - Men, man, kanske skulle försöka. Våga leva eller överleva.

Men man kanske skulle försöka. Känns det trovärdigt? Den gamla hjärnan är utvecklad för överlevnad och orden men, man, kanske och försöka är bra för att överleva. Våga vara tydlig, våga ta plats, våga leva och skapa det liv du innerst inne vill ha.
Nr 93: Men, man, kanske skulle försöka. Våga leva eller överleva >>

Morrhåret™ - nr 92 den 11 juni 2014 - Är du maktfull eller maktlös? Hur ser du på makt?

Är du maktfull eller är du maktlös? Hur ser du på makt? Känner du maktfullhet i ditt eget liv? Hur skulle det vara om alla människor gick bortom illusionen om maktlöshet och rädsla? Vad skulle hända om var och en insåg sin egen maktfullhet?
Nr 92: Är du maktfull eller maktlös? Hur ser du på makt? >>

"Du har verkligen ett härligt målande sätt att skriva på! Verkligen trevligt och energigivande att läsa dina artiklar! Tusen tack!" - Linda, undersköterska i åbo (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 91 den 29 mars 2014 - Anpassning i kärlek eller anpassning i rädsla

Anpassning i kärlek och anpassning i rädsla är helt olika saker. Anpassning i rädsla vidmakthåller destruktiva och osunda förhållanden. Anpassning i kärlek skapar skönhet och gör livet stort och vackert. Anpassar du dig i kärlek eller rädsla?
Nr 91: Läs om anpassning i kärlek eller anpassning i rädsla >>

Morrhåret™ - nr 90 den 11 mars 2014 - Du är inte dina tankar & känslor. Du har tankar och känslor.

Du är inte dina tankar och känslor. Du har tankar och känslor. Känns det ibland som att dina tankar är absoluta sanningar eller låter du känslorna styra för mycket? Försvarar du dina åsikter hårt och har du någon gång tappat kontrollen över dina känslor?
Nr 90: Du är inte dina tankar & känslor. Du har tankar och känslor. >>

Morrhåret™ - nr 89 den 13 feb 2014 - Stress och fokus - om att vara närvarande

Känner du dig stressad ibland? Skulle du vilja känna fokus istället? Stress är tunnelseende och panik. Stress skapas genom hjärnan och handlar om överlevnad. Fokus uppstår då du LEVER och är i kontakt med själen och ditt högre varande.
Nr 89: Stress och fokus - om att vara närvarande >>

Morrhåret™ - nr 88 den 14 dec 2013 - Är du trött? Lyssna på din Längtan & dina behov.

Ett samhälle skapat med utgångspunkt från medborgarnas längtan är ett sant samhälle i kärlek. En kärleksrelation byggd på bådas behov är en sann relation i kärlek. Kärleken söker sanning och helhet medan rädslan söker överlevnad genom anpassning.
Nr 88: Är du trött? Lyssna på din Längtan och dina behov >>

Morrhåret™ - nr 87 den 1 nov 2013 - Var i kärlek och våga vara ogillad och svårsmält

För att bli gillad av många ska du vara lättsmält. Resultatet av att enbart söka gillande kan dock bli svårsmält. Våga vara ogillad, svårsmält och onormal om du inte gillar rådande normer. Var i kärlek och vårda din ryggrad till vinst för samhället som helhet.
Nr 87: Var i kärlek och våga vara ogillad och svårsmält >>

Morrhåret™ - nr 86 den 16 okt 2013 - Dö innan du dör och börja leva - om galenskap

Du kan inget ta med dig härifrån då du dör. Livet är kort och vad som händer efter döden vet du inte. Odla vänskap, mjuka ting och inte galenskap. Sluta samla på dig en massa prylar och diplom. Livet är nu så passa på att skapa det liv du innerst inne vill ha.
Nr 86: Dö innan du dör och börja leva - om galenskap >>

Morrhåret™ - nr 85 den 7 okt 2013 - Medberoende till girighet och maktmissbruk

Här tas missbruk och medberoende upp. Framförallt tas missbruk och medberoende till destruktivt beteende i form av girighet och maktmissbruk upp. Jobbar du för att betala räntor? Vet du om att pengarna inte fanns från början? Häng med...
Nr 85: Medberoende till girighet och maktmissbruk >>

Morrhåret™ - nr 84 den 25 sep 2013 - Tankar och känslor i harmoni

Vet du vad du känner just nu? Tar du med dina känslor i livets beslutsfattande eller är det tankar som härskar? Då du ska ta beslut är dina känslor lika viktiga som tankarna. Avstängda känslor skapar depression, dåliga beslut och sjukdomar.
Nr 84: Tankar och känslor i harmoni >>

Morrhåret™ - nr 83 den 19 sep 2013 - Förälskad bortom rädslan i den gamla hjärnan

Har du varit förälskad någon gång? När du är förälskad sänker du garden och du tillåter dig att bli sårbar. Du känner dig öppen, glad och euforisk eftersom du tillfälligt kopplat bort rädslan och den gamla hjärnan som är ett organ skapat för överlevnad.
Nr 83: Förälskad bortom rädslan i den gamla hjärnan >>

Morrhåret™ - nr 82 den 14 aug 2013 - Delaktighet i helheten ger lycka och harmoni

Har du varit förälskad någon gång? När du är förälskad sänker du garden och du tillåter dig att bli sårbar. Du känner dig öppen, glad och euforisk eftersom du tillfälligt kopplat bort rädslan och den gamla hjärnan som är ett organ skapat för överlevnad.
Nr 82: Delaktighet i helheten ger lycka och harmoni >>

"Tack för alla tips! Jag har nu vaknat upp och förstår att jag, för att kunna älska andra på rätt sätt, måste älska mig själv först. Jag är på god väg att förstå livets väg. Om jag bara hade sett din sida i tid... då hade jag sparat en massa energi - efter att ha läst igenom dina artiklar känner jag livsglädje igen och tror på att man måste lyssna mer på hjärtat än tanken." - Kjell, Sjukpensionär i Härnösand (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 81 den 16 maj 2013 - Lyssna på dina behov och sluta vara en sur gubbe och en bitter kärring

Hur lyssnar du på dina behov? är du bra på att uttrycka behoven eller händer det att du i hemlighet kan känna dig som en sur gubbe och en bitter kärring? Det är naturligt att bli sur och bitter då du överger dig själv. Hur vill du ha det i ditt liv?
Nr 81: Lyssna på dina behov och sluta vara en sur gubbe och en bitter kärring >>

Morrhåret™ - nr 80 den 21 feb 2013 - Frid är självklar styrka bortom egot

Frid är självklar styrka utan centrum. Kanske har du mött personer med sådan frid? Kanske har du känt denna frid själv? Jag talar inte om boxarens häftigt utåtagerande styrka i ringen. Jag talar om styrkan som bara är... bortom egot.
Nr 80: Frid är självklar styrka bortom egot >>

Morrhåret™ - nr 79 den 10 jan 2013 - Anpassning, makt och att våga vara ett original

Du föddes som ett original. Gå bortom rädsla och anpassning och våga leva som ett original. Våga delta i en revolution där du tillför det som känns sant för dig. Rädslans alla spel och manifestationer är det gamla och kärleken är det nya som kommer.
Nr 79: Anpassning, makt och att våga vara ett original >>

Morrhåret™ - nr 78 den 18 dec 2012 - Julstress i Juletider. Hur har du det i Julstöket? Bottnar du?

Hur har du det så här i Juletider? Njuter du av Julen eller känner du Julstressen attackera från olika håll? Hur kan du skapa en Julhelg där du som människa bottnar och känner frid? Hur kan du göra för att bottna i ditt eget liv? Ta makten i ditt liv.
Nr 78: Julstress i Juletider. Hur har du det i Julstöket? Bottnar du? >>

Morrhåret™ - nr 77 den 28 nov 2012 - Att bryta mönster & skapa ditt liv som du innerst inne vill ha det

Har du märkt att livet ofta går på rutin? Dessa rutiner är uppbyggda av mönster. Dessa mönster skapade du i det förflutna. För att kunna skapa det liv du innerst inne vill ha behöver du bryta de mönster som om och om igen SKAPAR OM ditt liv.
Nr 77: Att bryta mönster & skapa ditt liv som du innerst inne vill ha det >>

Morrhåret™ - nr 76 den 18 okt 2012 - Var i kärlek & förlåt andras rädsla manifesterad genom projektioner

Då du i kärlek fullt ut vågar vara den du är kan du räkna med att bli älskad och hatad ty du blir en tydlig spegelbild att projicera på. Att projicera är inte ondska. Det är tecken på sömn. Förlåt dem och ta adekvata steg för ett fortsatt liv i ljus och kärlek.
Nr 76: Var i kärlek & förlåt andras rädsla manifesterad genom projektioner >>

Morrhåret™ - nr 75 den 20 sep 2012 - Lös relationsproblem med självkänsla & närvaro i nuet

Lös dina relationsproblem genom att i nuet lösa relationen med dig själv. Var i självkänsla och skapa medkänsla för andra. Din kärleksrelation är en plats för personlig utveckling och förhöjd medvetenhet. Om du ser det så från början blir allt lättare.
Nr 75:Lös relationsproblem med självkänsla & närvaro i nuet >>

Morrhåret™ - nr 74 den 17 aug 2012 - Rädda grupper. Om kärlek och ryggrad i grupper och organisationer.

Känner du till en rädd grupp? Rädda grupper och rädda organisationer tillåter inte medarbetarna att vara stora och vackra och individerna blir inriktade på överlevnad och konkurrens. Ha ryggrad och skifta till kärlek, dynamik och växande istället.
Nr 74: Rädda grupper. Om kärlek och ryggrad i grupper och organisationer >>

Morrhåret™ - nr 73 den 13 juni 2012 - Du drabbas ej av kärleken. Kärlek är ett aktivt val bortom rädsla.

Kärlek är inget tillstånd eller något du drabbas av såsom vädret, jordbävningar och stormar på havet. Kärlek är ett aktivt val som kräver öppenhet och sårbarhet. Det krävs arbete att vara i självkänsla och kärlek. Ha känsla för självet och gå bortom rädsla.
Nr 73: Du drabbas ej av kärleken. Kärlek är ett aktivt val bortom rädsla. >>

Morrhåret™ - nr 72 den 16 maj 2012 - Är du en fågelunge som vill ha lösningarna serverade på ett silverfat?

Är du en av dem, som av andra kräver lösningar på dina utmaningar och livsproblem? Du har betalat och du har ju rätt till det! Är du en fågelunge som vill bli matad med lösningar på relationsproblem, scenskräck och annat. Köp en stereo istället
Nr 72: Är du en fågelunge som vill ha lösningarna serverade på ett silverfat? Om att ta ansvar för sin utveckling >>

"Kollade just in ditt morrhår och fann det mycket inspirerande! Prenumererar gärna!" - Karin, instruktör i meditation och massös (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 71 den 19 april 2012 - Magkänslan jagar dig tills du lyssnar. Lita på det som känns.

Lita på det som känns. Magkänslan jagar dig tills du lyssnar på känslorna i kroppen. Den dag då kroppen talar i form av fysisk ohälsa har du missat magkänslan alltför länge. Lyssna på din osvikliga magkänsla och var med och förändra världen.
Nr 71: Läs om magkänslan som jagar dig tills du lyssnar och att lita på det som känns >>

Morrhåret™ - nr 70 den 23 mars 2012 - Var sann mot dig själv - du måste ingenting

Finns det sådant du måste göra i livet? Går det att vara sann mot sig själv med alla dessa måsten överallt? Jag påstår likt J.P.Sartre att det enda du måste göra är att välja och dö och att inte välja är ett val. Ta makten och välj att vara sann mot dig själv.
Nr 70: Läs om att vara sann mot sig själv. Du måste ingenting >>

Morrhåret™ - nr 69 den 17 feb 2012 - Underhåll din kärleksrelation eller få relationsproblem

En kärleksrelation kräver, liksom ett hus, en bil och andra fysiska ting, underhåll. Med uteblivet eller uppskjutet underhåll skapas problem och i en kärleksrelation kallas det för relationsproblem. Vad innebär det att underhålla en kärleksrelation? Häng med...
Nr 69: Underhåll din kärleksrelation eller få relationsproblem >>

Morrhåret™ - nr 68 den 11 jan 2012 - Passa bollen vidare och ge plats för nuet

Har du svårt för att passa bollen vidare? Har du svårt för att delegera? Har du nosat på väggen eller har du till och med gått in i den och blivit utbränd? Har du svårt för att släppa saker och vara i nuet? Här tar vi upp detta med att passa bollen vidare...
Nr 68: Läs om att passa bollen vidare och ge plats för nuet >>

Morrhåret™ - nr 67 den 9 dec 2011 - Tacksamhet och naturlig godhet skapar närvaro och lycka

Känner du tacksamhet? Naturlig godhet kan vara en källa till närvaro och lycka. Här finns en övning för att uppleva naturlig godhet, närvaro och tacksamhet. Gör dig till ur rädsla eller välj att vara i kärlek. Vad har du valt och vad vill du välja? Kärlek eller rädsla?
Nr 67: Om tacksamhet, naturlig godhet, närvaro och lycka >>

Morrhåret™ - nr 66 den 16 nov 2011 - Älska din nästa såsom dig själv - att ge och ta emot

Kan du ta emot? I bibeln står det älska din nästa såsom dig själv. I rädsla har vi glömt bort självet och det har blivit älska din nästa men strunta i dig själv. Hur komma tillrätta med denna felaktiga varseblivning? Hur lära att ta emot i kärlek? Välkommen in!
Nr 66: Läs om att ge, ta emot och älska din nästa såsom dig själv >>

Morrhåret™ - nr 65 den 21 okt 2011 - Vill du leva eller räcker det att överleva? Om medvetenhet och överlevnad.

Vår överlevnad tryggas då tillräckligt många människor i medvetenhet vågar gå från död, rädsla och överlevnad till kärlek och liv. Det lustiga är att överlevnad handlar om att gå bortom överlevnad. Häng med på ett resonemang kring medvetenhet och överlevnad...
Nr 65: Vill du leva eller räcker det att överleva? Om medvetenhet och överlevnad >>

Morrhåret™ - nr 64 den 21 sep 2011 - Vill du ha en ny början? Tillåt dig att vara nybörjare och amatör

Om du vill ha en ny början i livet kan det ofta krävas att du tillåter dig att vara nybörjare och en amatör. Det är enda sättet att växa som människa och det kräver ofta mod att vara nybörjare. Våga vara nybörjare och tillåt dig att vara amatör ädle krigare.
Nr 64: Läs om att skapa en ny början genom att tillåta sig att vara nybörjare och amatör >>

Morrhåret™ - nr 63 den 11 aug 2011 - Kärlek är svaret på rädsla

Kärleken är inte rädd och delad. Den är kärleksfull och helad. Kärleken och friden kan inte köpas och den kan inte separeras från helheten. Om vi vill ha den måste vi dela med oss. Vi kan inte odla och exportera rädsla och samtidigt skörda kärlek.
Nr 63: Kärlek är svaret på rädsla >>

Morrhåret™ - nr 62 den 22 juni 2011 - Kärlek, rädsla & att skörda det du sår

Det du sår kommer du att få skörda. Vill du skörda ljus och kärlek? Sluta då så mörker och rädsla. Vill du uppleva ljus och positivitet? Sluta då fokusera på mörker, rädsla och negativitet. Här följer tips på hur du kan vara kvar i kärlek och ljus.
Nr 62: Läs om kärlek, rädsla & att skörda det du sår >>

Morrhåret™ - nr 61 den 14 juni 2011 - Speglingar och projiceringar - sluta projicera och se verkligheten

Hur påverkas du av projiceringar och speglingar? Vi projicerar ständigt och dessa speglingar gör att livet blir en illusion. Hur sluta projicera det förflutna och se verkligheten i nuet? Läs om speglingar, projiceringar och ditt frigörande ansvar.
Nr 61: Läs om speglingar och projiceringar - sluta projicera och se verkligheten >>

"Fick upp din sida. Har nu tittat igenom den ... finner den intressant med många kloka ord. Jag vill gärna prenumerera på Morrhåret. Tack för en informativ och positiv sida!" - Solveig, ekonomiassistent i Katrineholm (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 60 den 25 maj 2011 - Offerskap och martyrskap - att vara ett offer och en martyr

Vad innebär det att vara ett offer och en martyr? Hur kan du ta dig ur offerrollen och martyrskapet? Detta tas upp här. Offerrollen och martyrskapet har som konsekvens en stor maktlöshet och frustration. Sluta vara offer och bli maktfull.
Nr 60: Läs om offerskap & martyrskap. Att vara ett offer & en martyr >>

Morrhåret™ - nr 59 den 22 mars 2011 - Har du avslutat? Avsluta och återfå kraft och kärlek

Om att avsluta. Det är viktigt att avsluta saker i livet. Har du för vana att inte avsluta? Alla oavslutade ting samlas i en ryggsäck som du tvingas släpa på. Att avsluta är att förenkla och det ger dig kraften åter. Du avslutar och ger plats för verkligheten i nuet.
Nr 59: Läs om att avsluta och återfå kraft och kärlek >>

Morrhåret™ - nr 58 den 8 mars 2011 - Skapa flöde och öppna dig för kärleken

Egots Rädsla stoppar flöde, kreativitet och kärlek. Våga framträda och ta din rättmätiga plats. Skapa flöde och välstånd genom att välja ljus och kärlek. Gå bortom egot och tillåt flödet i ditt liv genom att öppna upp och släppa igenom kärleken.
Nr 58: Läs om att skapa flöde och att öppna dig för kärleken >>

Morrhåret™ - nr 57 den 11 jan 2011 - Gör som humlan, våga skapa tomrum

Humlan förstår inte att den inte kan flyga så den flyger ändå. När du vågar släppa det kända, för att därigenom skapa tomrum genom friheten från koncept skapade i det förflutna, är du fri att likt fågeln Fenix flyga fritt i tomrummet. Du är fri att skapa om ditt liv på nytt.
Nr 57: Gör som humlan och våga skapa tomrum >>

Morrhåret™ - nr 56 den 16 dec 2010 - Är du använd eller är du utbränd? Om balans.

Är du använd eller utbränd? Känslan av att vara använd för ett syfte du själv bestämt är något mycket positivt och det är kärlek. Människor skapar ofta utbrändhet för att de i rädsla anpassar sig till en ohållbar situation. Våga vara i kärlek och sätt kärleksfulla gränser!
Nr 56: Läs om att vara använd eller utbränd - om balans >>

Morrhåret™ - nr 55 den 23 nov 2010 - Tomheten och döden - bli inspirerad till att leva

Känner du inspiration i livet. Här låter vi döden och tomheten bli din inspiration och din motivation till att leva livet fullt ut. Det är nästan oartigt att tala om tomheten och döden. Att föra in dessa aspekter som inspirerande delar skapar passion och närvaro i livet.
Nr 55: Läs om tomhet och död - inspiration till att leva >>

Morrhåret™ - nr 54 den 4 nov 2010 - Ta makten över ditt TV-tittande

Ta makten över ditt TV-tittande. Omedvetet och omåttligt TV-tittande är ofta ett frö som förorsakar relationsproblem. Om du lever ensam kan omåttligt TV-tittande vara en flykt från ensamhet. Genom att låsa fast dig vid din TV missar du livet och dina drömmar. Våga ta makten i ditt liv.
Nr 54: Läs om att ta makten över ditt TV-tittande >>

Morrhåret™ - nr 53 den 30 sep 2010 - Sann nationalism - om att vara nationalist och att älska Sverige

Jag är nationalist och jag älskar Sverige. Hur är det med dig? Vad är nationalism och vad innebär nationell självkänsla. Här diskuteras nationalism ur ett personligt perspektiv. Personlig självkänsla blir nationell självkänsla på ett kollektivt plan...
Nr 53: Vad är sann nationalism? Att vara nationalist och att älska Sverige >>

Morrhåret™ - nr 52 den 9 sep 2010 - Ballast - släpp ballast och frigör din energi!

Ballast är bra för stabilitet. För mycket negativ ballast i form av oavslutade och överflödiga ting tar din energi. Att rensa bort ballasten och det där överflödiga frigör din energi så att du kraftfullt kan ta dig an nuet och de utmaningar du ser framför dig.
Nr 52: Läs om ballast - släpp ballast och frigör din energi >>

Morrhåret™ - nr 51 den 2 aug 2010 - Närvaro i nuet. Är du närvarande i nuet?

Vad skapar närvaro i nuet? Att träna på närvaro i nuet är en mycket jordnära syssla som kan göras närsomhelst och av vemsomhelst i vardagen. Närvaro i nuet är meditation som skapar medvetenhet i ditt liv. Närvaro skapar lycka och harmoni i nuet.
Nr 51: Läs om närvaro i nuet och fundera på om du är närvarande här och nu >>

"Vilken rörande och för mig inspirerande hemsida, mycket fint! Vore tacksam för att få Morrhåret gratis framöver. Tack!" - Monica, socionom och terapeut i Helsingborg (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 50 juni 24 2010 - Alkohol, alkoholproblem och inspiration till förändringar

Alkohol är en del av vårt samhälle. Har du erfarenheter av alkoholproblem? Det kan vara egna problem eller andras. Här resonerar vi kring alkohol och alkoholmissbruk. Bli inspirerad till förändringar och få tips kring alkoholproblem.
Nr 50: Läs om alkohol, alkoholproblem och få inspiration till förändringar >>

Morrhåret™ - nr 49 maj 12 2010 - passiv ilska - skada andra utan att synas

Passiv ilska genomsyrar samhället. konsekvenserna är omfattande och det skadar dig själv, företag, organisationer och länder. Passiv ilska får djupgående och ofta mycket kostsamma konsekvenser. Passiv ilska skadar och förstör under ytan.
Nr 49: Läs om passiv ilska och att skada andra utan att synas >>

Morrhåret™ - nr 48 mars 17 2010 - Ilska och vrede - blir du förbannad?

Vad blir du förbannad på? Här tar vi upp ilska och vrede. Vad triggar din ilska? Ilska är en naturlig känsla. Ilska förorsakar dock problem för många människor. Här följer reflektioner kring vrede och ilska samt lite tips kring att förhålla sig till ilska.
Nr 48: Läs om ilska och vrede - vad blir du förbannad på? >>

Morrhåret™ - nr 47 jan 12 2010 - Speglingar och ansvar i din kärleksrelation

Vad innebär det att ta ansvar i en kärleksrelation? Du speglar dig hela tiden i andra och i en nära kärleksrelation blir dessa speglingar ofta starka. Har du någon gång tagit känslosamma och förhastade beslut eller utfört handlingar som du sedan ångrat?
Nr 47: Om speglingar och ansvar i din kärleksrelation >>

Morrhåret™ - nr 46 dec 3 09 - Göra slut & bli lämnad. Att avsluta en kärleksrelation.

Har du någon gång avslutat en kärleksrelation? Att göra slut och att bli lämnad kan vara som att ta adjö av någon som dör. Att personen lever och kanske bor i samma stad kan faktiskt göra saken värre. Hur göra slut på en kärleksrelation på bästa sätt?
Nr 46: Läs om att göra slut, bli lämnad och att avsluta en kärleksrelation >>

Morrhåret™ - nr 45 okt 27 09 - Hålla ord & att tala sanning till dig själv

Om att hålla ord! Brukar du hålla ditt ord och går det att lita på dig? Hur är det inom dig? Håller du ditt eget ord till dig själv och talar du sanning till dig själv? Här diskuterar vi kring att hålla ord och som alltid börjar det inom dig. är du att lita på?
Nr 45: Läs om att hålla ord och att tala sanning till dig själv >>

Morrhåret™ - nr 44 okt 27 09 - Problem, hinder & lösningsorientering

Vad är lösningsorientering egentligen? Det är mycket lätt att hamna i problemorientering då hinder och problem tornar upp sig. Här diskuterar vi lösningsorientering och du får praktiska infallsvinklar för nya synsätt på problem och hinder i ditt liv.
Nr 44: Om problem, hinder & lösningsorientering >>

Morrhåret™ - nr 43 juli 09 - Att gå ner i vikt. Coachens tips för viktminskning.

Om viktminskning! Här finner du tips på hur du kan göra för att gå ner i vikt. Att gå ner i vikt är enkelt i teorin så det behövs inga teoretiska tips. Det som framförallt behövs är praktiska tips. Du ställs oundvikligen inför dina inre motstånd då du vill gå ner i vikt!
Nr 43: Läs om att gå ner i vikt - coachens tips för viktminskning >>

Morrhåret™ - nr 42 maj 09 - Ta makten i ditt liv & avsluta anpassning & medberoende

Kärnner du dig maktlös? Kärnns det som om besluten i ditt liv tas av andra märnniskor ovanför ditt huvud? Hur skulle det vara att ha makten? Härr diskuteras destruktiv anpassning, medberoende och din makt att våga leva det liv du innerst inne vill ha!
Nr 42: Ta makten i ditt liv & avsluta anpassning & medberoende >>

Morrhåret™ - nr 41 mars 09 - Om att affirmera oss in i en lågkonjunktur!

Har du missat att det är lågkonjunktur? Vi har blivit bombarderade med detta negativa budskap. Hur mycket av denna lågkonjunktur är skapad genom negativa affirmationer och hur mycket är verkligt? Lågkonjunkturen är affirmerad av oss till 100 procent.
Nr 41: Läs om att affirmera oss in i en lågkonjunktur >>

"Tommy, TACK för Morrhåret. Jag är så tacksam för att du delar med dig av sån visdom och klokhet." - Ingrid, Grafiker i Stockholm (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 40 dec 08 - Lär du dig av din historia eller gör du samma misstag igen och igen ... eller gör du nya?

Lär du dig av din historia eller gör du samma misstag igen? Misstag gör vi i livet och ibland upprepar vi samma misstag. Hur många gånger är det relevant att göra samma eller liknande misstag innan vi lär oss? Ta en titt på vår världs historia. Har vi lärt oss av vår historia eller gör vi samma misstag om och om igen?
Nr 40: Läs om att lära sig av sin historia och att inte göra samma misstag igen och igen >>

Morrhåret™ - nr 39 okt 08 - Hemkänsla, infödingar och vildar - borta bra men hemma bäst?

Var känner du dig hemma? Hemkänsla är relativ. Vad skulle hända om alla kände sig hemma överallt och vad skulle hända om vi kunde gå bortom rädsla, arrogans, okunnighet och övermod för att istället agera i villkorslös kärlek?
Nr 39: Borta bra men hemma bäst? Om hemkänsla, infödingar och vildar. att gå bortom rädsla, arrogans, okunnighet och övermod för att istället agera i villkorslös kärlek >>

Morrhåret™ - nr 38 juni 08 - Att göra med självförtroende eller vara i självkänsla?

I vårt samhälle ligger överväldigande fokus på självförtroende och att göra. Resultatet blir låg självkänsla och en oförmåga att vara i nuet. Här diskuterar jag sakernas tillstånd och du får tips på vad du kan göra för din självkänsla.
Nr 38: Läs om att GÖRA med självförtroende eller VARA i självkänsla >>

Morrhåret™ - nr 37 mars 08 - Avsked och sorg - om att ta adjö!

Det går inte att leva utan att då och då ta adjö. Avsked och sorg hör till livet. Men var göra av sorgen, saknaden och alla känslor som dyker upp? Hur ta adjö på bästa sätt? Jag vill här diskutera sorg och konsten att ta avsked.
Nr 37: Avsked och sorg - om att ta adjö! >>

Morrhåret™ - nr 36 jan 08 - Förlåtelse - om att förlåta!

Har du svårt för att förlåta? Skulle du vilja ha förlåtelse från andra? Att förlåta är en mycket kraftfull handling med sin rot i kärlek. Svårigheter att förlåta skapar långtgående konsekvenser som dock kan rättas till genom kärleksfull förlåtelse.
Nr 36: Läs om förlåtelse och att förlåta! >>

Morrhåret™ - nr 35 dec 07 - Vad handlar Julafton och Nyårsafton om?

Vad handlar egentligen julafton och nyårsafton om och varför är vi lediga från arbetet under den tid som vi kallar jul och nyårshelgen? Jag tycker personligen att det under denna mörka årstid är trevligt med tända ljus och det är även trevligt att familjen samlas (för de som nu har en familj att samla). Jul och nyårshelgen ger ljus och välbehövlig vila (om du gör den till vila) mitt i denna Nordens mörka och bistra årstid.
Nr 35: Läs om Julafton och Nyårsafton - God Jul och Gott Nytt År >>

Morrhåret™ - nr 34 okt 07 - Perception och varseblivning - inre och yttre resor

Perception och varseblivning. Att förändra vår perception och vår varseblivning handlar om en inre resa. Fokus på alla nivåer i samhället ligger idag på att förändra det yttre. En inre resa kräver Minst lika stor och omutbar vilja som en yttre resa! Häng med kära läsare!
Nr 34: Läs om perception och varseblivning - inre och yttre resor >>

Morrhåret™ - nr 33 aug 07 - Ursäkter - be om ursäkt eller ta makten i ditt liv?

Ursäkter - be om ursäkt eller ta makten i ditt liv? Hur använder du ursäkter i ditt liv? Tycker du att du har Bra ursäkter för sådant andra kan tänkas kritisera dig för? Vem är det egentligen som har makten i ditt liv när du använder ursäkter? I detta Morrhår går vi igenom ursäkter och deras inverkan på vårt liv och vår maktfullhet.
Nr 33: Läs om ursäkter - be om ursäkt eller ta makten i ditt liv >>

Morrhåret™ - nr 32 juni 07 - Retorik och relationsproblem - om att få rätt!

Retorik och relationsproblem - om att få rätt! Vill du få rätt och till vilket pris? Anser du att du generellt har rätt och att andra har fel? Har du tänkt på att det kan vara så att även de du vill få rätt mot vill få rätt? Vi diskuterar här de relationsproblem som blir följden av alltför mycket retorik och alltför lite sann kommunikation. Som vanligt får du även praktiska tips!
Nr 32: Läs om retorik, relationsproblem och att få rätt >>

Morrhåret™ - nr 31 april 07 - Utbrändhet & finsk sisu

Utbrändhet och finsk sisu - Sisu betyder ungefär envishet, uthållighet och jävlar anamma. Här diskuterar vi sisu och utbrändhet. Vad händer med dig när du varje dag lever ditt liv som om du levde vid fronten under finska vinterkriget? Hur kan du förhindra utbrändhet?
Nr 32: Om utbrändhet och finsk sisu >>

Morrhåret™ - nr 30 mars 07 - Gränser, respekt & förtryck. om att sätta sunda gränser.

Gränser, respekt och förtryck är högaktuellt i vår värld. På internationell nivå, inom familjer, på arbetsplatser och i samhället som helhet. Vill du ha sann respekt från andra? Vill du att andra ska respektera dina gränser? Först av allt måste du då lyssna på dig själv och du måste själv respektera dina egna gränser. Utifrån detta respekterar du andra människor och deras gränser. Ur ett helhetstänkande är detta självklarheter.
Nr 30: Läs om gränser, respekt, förtryck och att sätta sunda gränser >>

"Hittade hit och fastnade .. ;). Tack för en intressant sida!" - Monika, administratör i Nässjö (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 29 feb 07 - Kommunikation - vad ska vi med blinkers till när det finns tankeläsning?

Kommunikation - vad ska vi med blinkers till när det finns tankeläsning? Att blinka eller icke blinka? Det är frågan. Hur du genom kommunikation kan minska på konflikter och samtidigt skapa det liv du vill ha! I kommunikation är det ditt ansvar att ta reda på vilka behov du har och ur detta uttrycka din sanning till omgivningen.
Nr 29: Läs om kommunikation. Vad ska vi med blinkers till när det finns tankeläsning? >>

Morrhåret™ - nr 28 jan 07 - Mening, innehåll och att prioritera dig själv

Mening och innehåll - vad innebär det att prioritera sig själv? När känner du mening och innehåll? Jag frågar nu den delen av dig själv som är separat och oberoende av yttre påverkan. Den delen i dig själv som bara bidar sin tid ... väntar ...
Nr 28: Läs om mening, innehåll och att prioritera dig själv >>

Morrhåret™ - nr 27 nov 06 - Vad är helhetstänkande?

Det talas mycket om helhetstänkande. Vad är egentligen helhetstänkande? På denna sida finner du information om helhetstänkande. Om du vill läsa vidare finns här även ett antal länkar till kompletterande information.
Nr 27: Läs om helhetstänkande >>

Morrhåret™ - nr 26 aug 06 - Relationsproblem, vilja & kontinuitet

Relationsproblem uppkommer i alla relationer (centrala eller perifera) förr eller senare. Vilka samband finns mellan relationsproblem och vilja respektive kontinuitet och hur kan du lösa relationsproblem som uppkommer? Detta tas upp här!
Nr 26: Läs om relationsproblem, vilja & kontinuitet >>

Morrhåret™ - nr 25 juni 06 - Symptom, orsak och verkan

Symptom, orsak och verkan! Vilka reflektioner får du utifrån den meningen? Samhällets fokus ligger idag till överväldigande del på symptom orsakade av fragmenterat tänkande där självklarheterna i begreppen "orsak och verkan" bortses ifrån intill dumhet!
Nr 25: Läs om symptom, orsak och verkan >>

Morrhåret™ - nr 24 (27) sep 06 - Teori och Praktik

Vi lever just nu i ett samhälle där teori värdesätts högre och premieras före praktik. Detta syns i de konsekvenser som skapats under ett förhållningssätt ur teori där praktik bortses ifrån intill absurdum. I teorin borde vi svenskar må som prinsar!
Nr 24: Läs om teori och praktik >>

Morrhåret™ - nr 23 mar 06 - Intellekt, känslor och personlig styrka

Vilken roll har intellekt och känslor i våra liv och vilken relation finns mellan personlig styrka och ovanstående? Här följer ett resonemang kring detta! Har det hänt att du bestämmer dig för något och att det sedan rinner ut i sanden?
Nr 23: Läs om intellekt, känslor och personlig styrka >>

Morrhåret™ - nr 22 feb 06 - Är barn och ungdomar en börda eller en investering?

Har du någon gång funderat på varför det finns så många problem kring ungdomar i vårt samhälle? Om du har anställda är det intelligens att stödja och peppa dom till att göra ett bra jobb eftersom ditt företag vinner på det. Hur är det med våra ungdomar?
Nr 22: Är ungdomar och barn en investering eller en börda? >>

Morrhåret™ - nr 21 jan 06 - Kommunikation och att påstå känslor

Här går vi in i påståendenas kaotiska värld som är full av missförstånd, bitterhet, agg och disharmoni! De konsekvenser som skapas av att vi påstår saker om varandra är långtgående. Du får som vanligt även några praktiska råd!
Nr 21: Läs om kommunikation och att påstå känslor >>

"Jag har läst några av dina sidor här på nätet och tycker de är fantastiska. Härligt med insiktsfulla, kloka och inspirerande människor." - Lotta, i Kiruna (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 20 nov 05 - Om kommunikation och att tala sanning

Det är en konst att lyssna och lyssnandet är absolut nödvändigt om du vill ha sann kommunikation. Hur är det med att tala då? ärligt talat - brukar du tala sanning? Brukar du säga till dig själv: "Det gör väl inget om jag ljuger lite grann!"?
Nr 20: Om kommunikation och att tala sanning >>

Morrhåret™ - nr 19 okt 05 - Om prestationsångest och att misslyckas

Har du prestationsångest och är du rädd för att misslyckas? Varför? Jag vill här komma med tips på hur du kan ta dig an din prestationsångest. Vad gör du för att inte "misslyckas"? Tillåter du att rädslan för att "misslyckas" styr ditt liv för mycket?
Nr 19: Om prestationsångest och att misslyckas >>

Morrhåret™ - nr 18 aug 05 - Om konsten att förändra andra

Försöker du ändra på din partner? Hjälper det? Här är första hjälpen för att få relationen att fungera. Vill du att andra ska förändra dig? Mina egna erfarenheter av att arbeta på att förändra andra är inte upplyftande (jag har provat ska du veta).
Nr 18: Om konsten att förändra andra >>

Morrhåret™ - nr 17 juli 05 - Presentationsteknik och retorik. Roten till din problematik på scenen.

Det är min bestämda och ur lång erfarenhet tillängnade ståndpunkt, att det inte hjälper att träna på att hindra symptomens yttrande på scenen! Exempel på detta är kroppsspråk, status, andning och röst mm.
Nr 17: Läs om presentationsteknik, retorik och roten till problematiken på scenen >>

Morrhåret™ - nr 16 maj 05 - Kärlek och gränser. Om beroende och medberoende

Vad tänker du på och vad känner du inför de unga och arga människor vi läser om i nyhetsrapporteringen? Kan rådande situation vara en konsekvens av tidigare begångna handlingar? Lever vi i ett kärlekslöst, medberoende och gränslöst samhälle?
Nr 16: Läs om kärlek, gränser, beroende och medberoende >>

Morrhåret™ - nr 15 apr 05 - Andlighet, glamour och symboler. Koncept kan aldrig bli verkliga.

Detta nummer av Morrhåret handlar om andlighet och glamour. Dessa faktorer har återkommande dykt upp för mig i relation till mig själv, klienter, utbildningsdeltagare och medmänniskor överhuvudtaget. Som vanligt får du några matnyttiga tips på ämnet!
Nr 15: Läs om andlighet, glamour, symboler och koncept som aldrig kan bli verkliga >>

Morrhåret™ - nr 14 mar 05 - Affirmationer och att affirmera

Brukar du affirmera? Ja, säger jag - det gör du vare sig du vill eller inte! Vill du bestämma vilka affirmationer du vill ha i ditt liv? Upplever du det som acceptabelt att låta det fortgå slumpmässigt? Här får du tips på vad du kan göra själv idag.
Nr 14: Läs om affirmationer och att affirmera >>

Morrhåret™ - nr 13 feb 05 - Kommunikation och att lyssna

Morrhåret nr 13 handlar om konsten att lyssna och du får tips på hur du kan bli bättre på att lyssna. Anser du dig vara bra på att lyssna? Här kan du läsa mer om kommunikation och om konsten att lyssna. Som alltid innehåller Morrhåret tips och råd!
Nr 13: Läs om kommunikation och att lyssna >>

Morrhåret™ - nr 12 dec 04 - Personlig styrka. Vad är personlig styrka?

Vad är personlig styrka? Innehar du personlig styrka? Vad kan du göra för att komma i kontakt med din styrka? Du har säkert hört människor tala om personlig styrka: "Han har utstrålning!", "Hon har karisma!", "Han hade hela publiken i sin hand!".
Nr 12: Läs om personlig styrka. Vad är personlig styrka? >>

Morrhåret™ - nr 11 nov 04 - Kreativitet och arvsynden

Vad är kreativitet och Vilka förutsättningar krävs för att kreativitet ska blomstra? Tycker du att du har kontakt med din kreativitet? Om du tar dig en titt i en lekpark, en sandlåda eller varhelst det finns barn, så kan du ofta få se prov på sann kreativitet!
Nr 11: Läs om kreativitet och arvsynden >>

Morrhåret™ - nr 10 okt 04 - Våld, fred och kollektiva projektioner. En historisk tillbakablick.

Om Våld, Fred, kollektiva Projektioner och dess konsekvenser. Varför ser det ut som det gör i världen och vad kan du göra åt det? Detta tas upp nedan! I Hiroshima, den 6 augusti 1945 kl 08.16, detonerades världshistoriens första atombomb.
Nr 10: Läs om våld, fred och kollektiva projektioner. En historisk tillbakablick >>

Morrhåret™ - nr 9 aug 04 - Förverkliga dina drömmar

Vilka drömmar har du? Vad är det du skulle vilja förverkliga? Segla runt jorden? Bli en underbar förälder, partner, älskare, son, dotter, hantverkare eller semesterfirare? Här får du tips och inspiration för att förverkliga dina drömmar!
Nr 9: Läs om att förverkliga dina drömmar >>

Morrhåret™ - nr 8 jun 04 - Demokrati och riddarna kring det runda bordet. Demokrati i historiskt perspektiv.

Vad är demokrati? är demokrati en självklarhet? Detta Morrhår handlar om begreppet demokrati. Vi tar även upp naturlig godhet och du får tips på dinkel frukost. Riddarna kring det runda bordet är en myt som lever kvar ännu idag. Den stämmer inte ...
Nr 8: Läs om demokrati och riddarna kring det runda bordet. Demokrati i historiskt perspektiv >>

Morrhåret™ - nr 7 maj 04 - Patriarkatet. En fråga om obalans.

Vad menas egentligen med begreppet patriark, patriarkat och patriarkatet? Om du söker runt lite på nätet, eller om du läser i tidningar finner du raskt att ordet Patriarkatet används för att beskriva något negativt och destruktivt.
Nr 7: Läs om patriarkatet. En fråga om obalans >>

Morrhåret™ - nr 6 apr 04 - Projicering och Projiceringar

Här följer lättfattliga förklaringar om projiceringar. Projiceringar är något som sker på alla nivåer i samhället och det är något som vi alla måste komma till rätta med för att uppnå mognad och frid, både inom oss själva och i samhället i stort.
Nr 6: Om projicering och projiceringar >>

Morrhåret™ - nr 5 mar 04 - Älska dig själv

Morrhåret nr 5 handlar om att älska! Har du någon gång sagt till någon att du vill att denne ska älska dig? Hur har det gått? Vi ska i detta nummer fira den person vars behov hela tiden ignoreras. Den du är hårdast mot av alla. Beredd? Då kör vi!
Nr 5: Älska dig själv >>

"Vilken härlig och underbar person du verkar vara. Känner igen mig i ditt sätt att uttrycka sig och i din spontanitet. Härligt! Det blev nu med andra ord lite beröm till mig själv också... Blev glad och inspirerad av dina ord och din person, så jag prenumererar gärna på Morrhåret för att ta del av dina tankar och din medmänsklighet." - Charlotte, Human Resource Support, Samtalsterapeut i Stockholm (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Morrhåret™ - nr 4 feb 04 - Rädsla och rärlek

Vilka roller har rädsla och kärlek i våra liv? Ett resonemang kring detta följer här. är du rädd ibland? För vad? Har du upplevt villkorslös kärlek någon gång? Rädslan kan manifestera sig på miljoner sätt medans villkorslös kärlek bara är!
Nr 4: Om rädsla och kärlek >>

Morrhåret™ - nr 3 jan 04 - Andligt uppvaknande och ditt nyårslöfte

Vad innebär ett andligt uppvaknande? Finns det genvägar? Var kan du söka? Eftersom nyårsafton passerat kan det även vara på sin plats med tips på hur du kan hålla ditt nyårslöfte detta kommande år.
Nr 3: Läs om andligt uppvaknande och ditt nyårslöfte >>

Morrhåret™ - nr 2 nov 03 - Far-son och for-dotter, känslor och vägval

Som kvinna är relationen till mor viktig och som man är relation till far viktig. Högst 10% av oss har en vänrelation till sin förälder av samma kön! Detta är skrämmande siffror. Föräldern av samma kön bygger din identitet som man eller kvinna!
Nr 2: Läs om hur relationen far-son och mor-dotter påverkar dig. Läs om känslor och vårt vägval >>

Morrhåret™ - nr 1 aug 03 - Du gör skillnad. Lita på dig själv.

I detta nummer diskuteras din makt! Allt som oftast hör jag människor runt omkring mig säga saker som: "Jag vet inte", "Det är bättre att lämna över till dom som vet", "Låt politikerna bestämma", "Varför ska vi ha en folkomröstning?" mm ...
Nr 1: I aug 2003 publicerades första numret (har kommenterat i efterhand). Detta nummer sätter avstamp för alla kommande Morrhår. Inse att du gör skillnad! Lite på dig själv! >>

"Jag läser med intresse om dina kurser och föreläsningar ... har du några planer på att skriva en bok? På så sätt skulle fler kunna få hjälp av dina kunskaper. " - Anna, lärare i örebro (prenumererar på nättidningen för de modiga - Morrhåret - din nättidning med gratis tips för livet). Hjärtligt välkommen att prenumerera gratis på Morrhåret >>

Länka, dela och Copyright ©

Du får gärna länka till innehåll på webbplatsen på sociala media och på din blogg mm.

Copyright © 2000-2022 Tommy P.A. Larsson - personlig coach, relationscoach & utbildare i Stockholm-Sollentuna.

Vill du surfa vidare? Besök...

Bottenmenyn eller upp till Sidmenyn och Scrolla ner för Kontaktformulär

Till toppen eller mitten & kontakt >>

De senaste 20 åren har jag varit involverad i egen och andras personliga utveckling. 90-talet ägnades åt skådespeleri och sceniskt arbete. Jag har sedan 2003 tusentals timmars erfarenhet med personlig coaching och relationscoaching för för enskilda, par och grupper.

Även scencoaching och ledarskapscoaching. Scencoachingen är en frukt av utbildningarna i presentationsteknik som jag började hålla 2004. Coachingen och utbildningarna korsbefruktar varandra. Mottagning för personlig coaching och relationscoaching i Stockholm/Sollentuna (även telefoncoaching).

Helhetsframträdande - presentationsteknik och personlig utveckling är en utbildning i presentationsteknik med helhetstänkandet som utgångspunkt - alltså att arbeta med roten till symptom såsom scenskräck och bristande närvaro. Utbildningen har evolverat under åren och resultatet är en gedigen empirisk källa att ta ifrån. De öppna utbildningarna finns för enstaka anställda eller privatpersoner och för de som vill utbilda många eller de som vill ha utbildningarna hos sig, håller jag internutbildningar på företag och organisationer. Jag håller även andra utbildningar i personlig utveckling för privatpersoner, organisationer och företag.

Välkommen att kontakta Morrhåret och Tommy om du har frågor.

Copyright © 2000-2022 Tommy P.A. Larsson - personlig coach, relationscoach & utbildare i Stockholm-Sollentuna.

Du är alltid välkommen att länka och tipsa om sidan. Tack för att du stödjer mig i att fortsätta skriva!

Du befinner dig på MORRHARET.SE som handlar om nättidningen Morrhåret. Läs om min utbildning Helhetsframträdande - presentationsteknik och personlig utveckling och vill du har mer tips om presentationsteknik och arbete på scenen kan du gå in på samma sida på Presentationsteknik och hjälp på scenen.

Vill du utvecklas i din kärleksrelation? Med sidan Relationsproblem.nu - din relationscoach med hjälp & lösningar för relationsproblem ger jag hjälp med relationsproblem.

Om du är nyfiken på vem jag är kan du läsa mer om min verksamhet och mig här: Tommy P.A. Larsson - personlig coach, relationscoach & utbildare >>

Till toppen eller mitten & kontakt >>

Meny - alla dokument på morrharet.se

Morrhåret (Hem)

Läs Morrhåret

Prenumerera gratis på Morrhåret

Kontakt

Aktuellt

Referenser för Morrhåret - vad tycker läsarna?

Morrhår - vad vet du om morrhår?

Till toppen eller mitten & kontakt >>

Sidan ändrades senast 2022-01-17